Verolme GrafiCom Racing

Verolme GrafiCom sluit de Race of the Champions af met dubbele titel

Het laatste ONK weekend is voor het Verolme GrafiCom Team turbulent verlopen. Op zaterdag wist Bo Bendsneijder de titel in de NSF100 Cup binnen te halen. Stuart Voskamp had het kampioenschap al eerder veiliggesteld en zo kon het Verolme GrafiCom Team zich twee seizoenen achter elkaar kampioen in de Dutch Supersport noemen. Uitzonderlijk is, dat dit resultaat is behaald met twee verschillende rijders en twee verschillende motormerken. Er werd ook nog geracet en dat resulteerde in een 8e finishplaats voor Peter Schalken, een persoonlijk baanrecord op de Moriwaki voor Bo Bendsneijder en een fikse crash voor Stuart Voskamp in de laatste ronde.
Het was even spannend aan het begin van het seizoen; Het team verliet al het voorgaande materiaal en stapte over op Hoegee Suzuki motoren, Pirelli banden en K-Tech vering. Achteraf kan gesteld worden dat deze gewaagde stap haar vruchten heeft afgeworpen. “Uiteraard is een verandering altijd spannend, maar onze gesprekken met deze partners hebben ons veel vertrouwen gegeven. Het is dan natuurlijk super om te zien, dat de plannen zoals we deze aan het begin van het seizoen hadden, aan het einde blijken te kloppen. Een nieuw kampioenschap en continue verbetering van de tijden bij Peter Schalken brengt natuurlijk een brede glimlach op onze gezichten. Daarnaast moeten we natuurlijk Bo Bendsneijder niet vergeten. Bo is pas 12 jaar en heeft nog drie volledige seizoenen te gaan totdat hij oud genoeg is om in een klasse op WK niveau mee te strijden. Wij zien voor Bo een gouden toekomst in de motorsport en wie weet wellicht een groot kampioen op wereldniveau. De tijd zal het leren”, aldus Goran Grcic en Rob van den Berg van het Verolme GrafiCom Racing team. Daarnaast een woord van dank aan Damen Leathers. Zij hebben onze rijders dit jaar weer perfect in het Damen leer gestoken en in de diverse valpartijen heeft de kleding haar beschermende werking wel weer bewezen.

De op zondag verreden races tijdens de “Race of the Champions” waren spectaculair.

In de Dutch Superbike kwalificaties kon Peter Schalken door, wat achteraf bleek een ingedeukte veerpoot, maar niet in zijn ritme komen en werd een 16e plaats neergezet. Op zondag heeft Schalken een super start en is al ruim binnen de top tien te vinden. Als even later de wedstrijd stil wordt gelegd vanwege een valpartij en daarna de herstart plaats vindt, moet Peter nog flink vechten, maar is uiteindelijk de 8e plaats voor hem.

Schalken: “Het waren moeilijke dagen in de aanloop voor het weekend. Desondanks leken alle stukjes in de wedstrijd toch op zijn plaats te gaan vallen maar juist op dat moment werd de race onderbroken door een rode vlag. In het tweede deel van de korte wedstrijd kwamen mijn banden te langzaam op temperatuur en in de korte wedstrijd kon ik geen echte vuist meer maken. Desondanks was ik met mijn team tevreden met de achtste plaats al had het nog veel beter kunnen zijn. Maar al met al was het toch geweldig leuk voor iedereen die bij ons te gast was. Een groot woord van dank aan alle teamleden, supporters en sponsoren. Jullie maken het allemaal mogelijk.

Tijdens de Dutch Supersport kwalificatie zet Stuart Voskamp een derde trainingstijd neer. Tijdens de race zelf is het bijzonder spannend en wordt er de eerste rondes constant stuivertje gewisseld, maar uiteindelijk weet Voskamp in de laatste rondes de koppositie te pakken en vast te houden. Bij de laatste doorkomst wordt op start-finish zelfs een gaatje geslagen en lijkt de zeer strak gereden race gelopen. Helaas gooit een groep van onoplettende achterblijvers roet in het eten. Een paar bochten voor het einde wordt Voskamp in leidende positie van de baan gereden door een achterblijver en wordt de Hoegee Suzuki volledig afgeschreven.

Een zeer boze en teleurgestelde Voskamp: “Dit is zo ongelofelijk balen. De overwinning zat in de pocket en dat het dan door onoplettendheid van een ander zo afloopt is onbegrijpelijk. Ik had heel graag dit seizoen afgesloten met een laatste winst maar dat was me helaas niet gegund. De samenwerking met team Schalken, Marc Hoegee en Robin Duyzers van K-Tech is het hele seizoen super verlopen en samen hebben we het kampioenschap binnengehaald! Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad.

Bo Bendsneijder nam zaterdag de NSF 100 cup in ontvangst na in de laatste twee races tweemaal als derde te eindigen. Vervolgens ging hij door naar Assen om daar zondag nog een gast-race te rijden in het ONK 125cc kampioenschap. Of het nou kwam door zijn nieuwe banden of het behaalde kampioenschap van de dag ervoor, zondag werd afgesloten met een nieuw persoonlijk record en de snelste tijd op een Moriwaki op Assen gereden.

Bo: “Het was een super weekeinde met mijn kampioenschap in de NSF Cup en daarnaast ook nog een mooie race op het TT circuit. Ik heb er van genoten. Volgende week zitten we weer op Assen op de Moriwaki voor de laatste races van het Nederlandse seizoen.” Al met al kan het team terugkijken op een geslaagd seizoen waar de doelstellingen die vooraf zijn bepaald vrijwel allemaal zijn behaald.

 
You are here: Home Nieuws Nieuws Verolme GrafiCom sluit de Race of the Champions af met dubbele titel